Λίνα Χατζηαντωνίου | Κλινική Νευροψυχολόγος - Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια

Αιγινήτου Διονυσίου 8, Στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής
115 28 Αθήνα - Ιλίσια

Τηλέφωνο 210 72.57.888
Κινητό τηλέφωνο 6937 38.93.94
Φαξ 210 72.57.888

lhatziantoniou@gmail.com

Ωράριο λειτουργίας

Κατόπιν ραντεβού.

Επιλόχειες διαταραχές


ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑ

Η εγκυμοσύνη και η λοχεία είναι πολύ ευαίσθητες περίοδοι στη ζωή μιας γυναίκας.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα, η κούραση, οι νέοι ρόλοι, η ανισορροπία των ορμονών επιδρούν διαφορετικά σε κάθε γυναίκα, ανάλογα με την προσωπικότητά της, την τυχόν προδιάθεση που μπορεί να έχει στο άγχος και την κατάθλιψη, τις συνθήκες ζωής της και το περιβάλλον της.

Κάποιες ανταπεξέρχονται με επιτυχία και καταφέρνουν να βιώσουν με ηρεμία και χαρά τη μετάβαση στο ρόλο της μαμάς. Κάποιες άλλες όμως, και είναι αρκετές, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Άγχος, κατάθλιψη, εξάντληση σωματική και ψυχική, θυμός,  ευερεθιστότητα, νεύρα προς το σύντροφο, αρνητικά συναισθήματα απέναντι στο μωρό, φόβος ότι θα το βλάψει, απώλεια της όρεξης, απώλεια της ικανότητας για ευχαρίστηση, αυπνία είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να βιώσει μια μέλλουσα ή νέα μητέρα.

Οι περισσότερες γυναίκες ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν είναι χαρούμενες που έγιναν μητέρες ή που περιμένουν παιδί. Αισθάνονται τύψεις και ενοχές, ότι δεν είναι καλές μητέρες, ότι εκείνες είναι υπεύθυνες για αυτό που τους συμβαίνει, ότι δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

Συμβουλές για τη μέλλουσα και τη νέα μητέρα